Certificari

Important

Prosumatori

Postat la March 14, 2019

Ghidul prosumatorului – ANRE

Postat la March 14, 2019

NOTĂ DE INFORMARE GENERALĂ PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Postat la May 25, 2018

Telverde 0800.400.929

Postat la April 28, 2017

Mesaj de interes public

Postat la April 28, 2017

Arata toate

Cum sa reducem consumul de energie electrica

Arderea combustibililor pentru a produce electricitate are ca rezultat emisia de carbon care influenţează schimbările climatice. Și chiar dacă energia solară și cea eoliană sunt o alternativă pentru un viitor mai “verde”, cea mai ecologică energie este cea care nu trebuie generată.

Putem reduce emisiile dăunătoare de carbon, şi în acelaşi timp, reduce costul facturii de electricitate, adoptând câteva schimbări în viaţa de zi cu zi.

  • Televizoarele, DVD playerele, boxele, computerele lăsate în modul stand-by utilizează 40% din energia pe care o folosesc când sunt folosite. Pentru a economisi această energie, închideţi aparatele când nu le folosiţi.
  • Folosiţi becurile fluorescente. Chiar dacă sunt mai scumpe, ele au o durată de viaţă de 10 ori mai mare decât celelalte becuri şi consumă cu 75% mai puţină electricitate decât celelalte becuri pentru a produce aceeaşi lumină, astfel încât costul iniţial va fi amortizat pe factura de electricitate.
  • Instalaţi frigiderul intr-un loc aerisit si curat si aveţi grijă ca in spatele lui sa existe spatiu, pentru a permite aerului sa circule.
  • Reţineţi: coborând temperatura la termostatul centralei termice cu un grad, reduceţi cu 3 procente costurile de energie pentru încălzire, şi cu fiecare grad cu care măriţi temperatura în aparatul de aer condiţionat economisiţi 3-4 procente din costurile de energie ale aparatului. Prin modificarea temperaturii cu două grade, evitaţi emisia a aproximativ 900 de kg. de CO2 pe an.
  • Folosiţi temperatură scăzută la maşina de spălat haine şi evitaţi utilizarea uscătorului de rufe electric, economisind astfel 80% din electricitatea necesară spălării rufelor.
  • Stingeţi becul când nu sunteţi în încăpere şi instalaţi becuri cu senzor de mişcare în faţa casei şi pe scara blocului.

Prefixe judet Romtelecom +929

Gaseste aici telefonul tau!

Intreruperi in Alimentarea cu Energie Electrica

Lucrari programate

Sesizari si Reclamatii

Opinia ta conteaza!

Aplicația APEL 112

Detalii aici!

Newsletter

Link-uri utile in Site:


Prezentare

Despre Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord

Sucursale Distributie energie electrica

Despre Sucursalele de Distributie

Serviciul de distributile energie electrica

Despre serviciul de distributie

Responsabilitate sociala